Klik op de link en bekijk het filmpje:
In het kader van de week van de Diëtist organiseren de studenten van de Thomas More hogeschool infosessies waar de onmiskenbare rol van de voeding vanaf de eerste bevruchtingsdag tot het 2-jarige kindje wordt besproken.
Op maandag 16 (campus Geel) en vrijdag 20 maart (campus Geel en Turnhout) staan diëtisten in opleiding klaar om jouw vragen te beantwoorden tussen 12h30 en 15h30:
-Gezonde
voeding als je zwanger wil worden
-Gezonde
en veilige voeding tijdens de zwangerschap
-Zuigelingenvoeding
-Babyvoeding
-Peutervoeding
-Veilig
vegetarisch eten tijdens de zwangerschap: kan dat?
-Vegetarisch
of veganistisch eten voor kleine kinderen
Op zaterdag 14 maart (Campus Geel) tussen 12h30 en 15h30 kan je er terecht voor volgende thema’s:
-Gezonde
voeding als je zwanger wil worden
-Gezonde
voeding tijdens de zwangerschap
-Veilige
voeding tijdens de zwangerschap
2019 was een absoluut topjaar voor ons Moederhuis. Voor het eerst werden hier meer dan 800 baby's geboren. Trots!
De jaarlijkse griep staat weer voor de deur: laat je niet vangen en vaccineer je tijdig in je zwangerschap !
De mooiste start begint met een stop...
Deze tekst ontvingen wij van een mama, en willen we graag met u delen!
Vanaf vandaag kunnen wij jullie een extra ruimte aanbieden waar je rustig borstvoeding of een flesje kan geven aan je oogappel. Ook een verzorgingstafel is voorhanden. Het lokaal is voorzien ter hoogte van de consultatie pediatrie. Maak er gerust gebruik van!
Eva Stul, bekkenbodemtherapeute, is vanaf 1.7.2018 werkzaam op de raadpleging gynaecologie in Mol. Zij onderzoekt patiënten die op raadpleging komen wegens problemen met de bekkenbodemspieren en ze maakt deel uit van het multidisciplinair overleg in de bekkenbodemkliniek voor het uitstippelen van hun behandeling.
Vanaf nu voorzien wij ook voor onze zwangere patiënten één consult bij Eva Stul. Zij zal info geven over de bekkenbodemspieren in de zwangerschap, tijdens de bevalling en over het nut van postnatale kinesitherapie.
Afspraken bij Eva Stul kan u maken via het secretariaat gynaecologie: tel 014 71 28 88.
Wat u allemaal moet weten wanneer u en uw kersverse spruit naar huis vertrekken ...
Het reilen en zeilen op onze materniteit.
De mooiste start begint met een stop ...
In nauwe samenwerking met de huisarts en vroedvrouw volgen wij uw zwangerschap op.
De wet beschermt je tegen een nadelige behandeling op het werk als je zwanger bent, als je moeder bent, of het wil worden.
Wat je allemaal moet weten als jij en je baby naar huis gaan ...
De term “zwangerschapsdiabetes” betekent dat tijdens je zwangerschap abnormaal hoge bloedsuikerwaarden worden vastgesteld. Zwangerschapsdiabetes is één van de voornaamste verwikkelingen van de zwangerschap en treedt jaarlijks op bij meer dan 1 op 50 zwangere vrouwen in Vlaanderen. Dit is dan ook de reden dat in Vlaanderen alle zwangeren hiervoor getest worden rond 24 weken.
De behandeling van zwangerschapsdiabetes begint met een dieet. Een aangepaste voeding heeft als doel het bloedsuikergehalte zo constant mogelijk te houden. Hiervoor worden de koolhydraten in de maaltijden gespreid over de dag ...
Door middel van een kleine ingreep, een punctie, (vlokkentest, vruchtwater- of navelstrengpunctie) wordt weefsel of vocht opgevangen (placentavlokjes, vruchtwater of bloed). Dat weefsel of vocht is afgeleid van de foetus en bevat dus dezelfde genetische informatie. Op die stalen kunnen vervolgens verschillende testen worden uitgevoerd.
Hartelijk gefeliciteerd met de geboorte van uw kindje(s). Binnenkort gaat u naar huis. Daarom willen we nog wat handige tips en informatie meegeven om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Een baby met trisomie 21 – ook Downsyndroom genoemd – heeft drie exemplaren van het chromosoom 21 in plaats van de normale twee exemplaren. Trisomie 21 gaat gepaard met een verstandelijke beperking en soms ook lichamelijke afwijkingen bij voorbeeld hartafwijkingen. Via de NIP-test kan je vanaf 12 weken zwangerschap laten testen of je baby mogelijk het Down syndroom heeft.
Soms is een gewone bevalling niet mogelijk, hetzij voor jou, hetzij voor je kindje. Dan wordt een keizersnede uitgevoerd. Deze operatie kan vooraf al besproken en ingepland zijn, maar kan je ook heel onverwacht overkomen.
Echografie tijdens de zwangerschap is een medisch onderzoek om informatie te verzamelen over het verloop van de zwangerschap. Met een echo kan de gynaecoloog de ontwikkeling van je baby opvolgen. En naar je baby kijken is natuurlijk ook leuk!
Denkt u eraan kinderen te krijgen? Of bent u al zwanger? Praat dan met uw arts over vaccinaties. Een toekomstige moeder die zich laat vaccineren, beschermt niet alleen zichzelf. Ook de baby profiteert mee. Een goed gevaccineerde moeder beschermt haar baby al van vóór de geboorte tegen verschillende ziektes. Van een ideale start gesproken!
Het ziekenhuis heeft een borstvoedingsbeleid op papier dat
standaard bekend gemaakt wordt aan alle medewerkers.
Borstvoeding is uniek, gezond en gratis! Lees meer over ons borstvoedingsbeleid...
Zwangerschap en de geboorte van een baby zijn prachtige ervaringen. Maar voor de toekomstige ouders betekenen ze ook een hele verandering. Velen gaan dan nadenken over een aantal ongezonde gewoontes (ongezonde voeding, te weinig slaap, uitgaan...).
Wees je bewust van je eigen kracht, informeer je vooraf, maak je wensen kenbaar.