menu
014 71 28 88 (raadpleging gynaecologie)
014 71 21 35 (materniteit)
014 71 23 73 (raadpleging pediatrie)
014 71 20 20 (kinderafdeling)

toon blog artikels betreffende:

blog

! Corona update !

Momenteel kan uw geplande afspraak bij ons doorgaan. Moest er toch iets zijn, dan contacteren we u persoonlijk. Het is verplicht om een mondmasker (een chirurgisch, geen stoffen!) te dragen en om alleen naar uw afspraak te komen. Er is een uitzondering voor de zwangerschapscontroles van 12, 20 en 28 weken. Hierbij mag (enkel!) de partner meekomen. Daarnaast is er ook 1 begeleider toegestaan voor 75+ patiënten en minderjarigen. Heeft u toch begeleiding nodig om de een of andere reden? Vraag dan een attest aan uw arts. Die kan beslissen of het al dan niet nodig is.  

U komt zeker niet indien:  

  • u symptomen heeft die met COVID-19 te maken kunnen hebben (koorts, hoesten, verkoudheid, hoofdpijn, enz.)
  • u een test heeft laten afnemen waarbij het resultaat nog niet gekend of positief is en dit voor de duur dat u quarantaine opgelegd werd
  • een huisgenoot deze symptomen heeft of een COVID-19 test heeft laten afnemen voor zolang het resultaat nog niet bekend is of indien het resultaat positief is
  • u in quarantaine geplaatst bent omwille van een hoogrisico contact

Indien u in één van deze situaties zit, neemt u contact op met het secretariaat (014 71 28 88) om uw afspraak te verzetten of om te bekijken waar en wanneer we u op een veilige manier kunnen ontvangen indien de afspraak niet uitgesteld kan worden.  

Op het moederhuis krijgt elke patiënt 1 bezoekerspas. Deze is enkel geldig voor de partner. Bezoek mag met deze pas enkel tussen 07u30 en 21u30. Let op: toegang tot het ziekenhuis is niet meer mogelijk vanaf 20u00. Op zondag gaan de deuren open vanaf 13u00. Het bezoek door de partner moet ten laatste om 21u30 afgerond worden, tenzij deze in rooming-in blijft. Beperk ook het in- en uitgaan van het ziekenhuis zoveel mogelijk.

Blijf zoveel mogelijk thuis. De komende dagen worden doorslaggevend. We zijn absoluut genoodzaakt om terug strenger te zijn, voor uw gezondheid, de gezondheid van onze medewerkers en de gezondheid van uw omgeving. Samen staan we sterk en alvast bedankt voor uw begrip!  

Bij vragen mag u steeds contact opnemen met het secretariaat op 014 71 28 88.

10-11-2020
Moeder en kind
blog

Virtuele rondleiding in tijden van Corona....

Klik op de link en bekijk het filmpje: 


07-05-2020
Moeder en kind
blog

Week van de diëtist

In het kader van de week van de Diëtist organiseren de studenten van de Thomas More hogeschool infosessies waar de onmiskenbare rol van de voeding vanaf de eerste bevruchtingsdag tot het 2-jarige kindje wordt besproken. 

Op maandag 16 (campus Geel) en vrijdag 20 maart (campus Geel en Turnhout) staan diëtisten in opleiding klaar om jouw vragen te beantwoorden tussen 12h30 en 15h30: 

-Gezonde voeding als je zwanger wil worden
-Gezonde en veilige voeding tijdens de zwangerschap
-Zuigelingenvoeding
-Babyvoeding 
-Peutervoeding
-Veilig vegetarisch eten tijdens de zwangerschap: kan dat?
-Vegetarisch of veganistisch eten voor kleine kinderen

Op zaterdag 14 maart (Campus Geel) tussen 12h30 en 15h30 kan je er terecht voor volgende thema’s:

-Gezonde voeding als je zwanger wil worden
-Gezonde voeding tijdens de zwangerschap
-Veilige voeding tijdens de zwangerschap


26-02-2020
Moeder en kind
blog

Nieuw record

2019 was een absoluut topjaar voor ons Moederhuis. Voor het eerst werden hier meer dan 800 baby's geboren. Trots! 

21-01-2020
Moeder en kind
blog

Griepvaccinatie in de zwangerschap: DOEN !

De jaarlijkse griep staat weer voor de deur: laat je niet vangen en vaccineer je tijdig in je zwangerschap !

19-10-2019
Moeder en kind
blog

Alcohol en drugs in de zwangerschap

De mooiste start begint met een stop...

30-12-2018
Kind
blog

Het RS-virus komt er weer aan!

“RSV” staat voor Respiratoir Synctieel Virus. Het is een verkoudheidsvirus dat jaarlijks in de winterperiode voorkomt. Een eenmalige infectie met RSV biedt geen blijvende bescherming. Dit betekent dat RSV in hetzelfde seizoen of in de jaren nadien kan terugkomen. Daar waar zuigelingen een bronchiolitis ontwik­kelen door RSV, hebben oudere kinderen ouder dan 2 jaar en vol­wassenen enkel een flinke verkoudheid. Het is dus een winter­ziekte van de allerjongsten.

30-10-2018
Moeder en kind
blog

Koala kamers

Deze tekst ontvingen wij van een mama, en  willen we graag met u delen!

09-08-2018
Moeder en kind
Kind
blog

NIEUW : Borstvoedingsruimte

Vanaf vandaag kunnen wij jullie een extra ruimte aanbieden waar je rustig borstvoeding of een flesje kan geven aan je oogappel. Ook een verzorgingstafel is voorhanden. Het lokaal is voorzien ter hoogte van de consultatie pediatrie. Maak er gerust gebruik van!

31-07-2018
Vrouw
blog

consultatie seksuologie

Louis Wauters, seksuoloog, is vanaf 1.7.2018 in ons ziekenhuis werkzaam als seksuoloog.  Problemen met verminderd verlangen, problemen bij beleving van seksualiteit, vragen rond seksualiteit na operaties, in bepaalde levensfasen, kunnen met hem besproken worden.  Hij begeleidt individuele patiënten en koppels.  Afspraken voor een consult kan u maken via het centrale afspraken nummer 014/712053.

09-07-2018
Vrouw
Moeder en kind
blog

Raadpleging bekkenbodem

Eva Stul, bekkenbodemtherapeute, is vanaf 1.7.2018 werkzaam op de raadpleging gynaecologie in Mol.  Zij onderzoekt patiënten die op raadpleging komen wegens problemen met de bekkenbodemspieren en ze maakt deel uit van het multidisciplinair overleg in de bekkenbodemkliniek voor het uitstippelen van hun behandeling.  

Vanaf nu voorzien wij ook voor onze zwangere patiënten één consult bij Eva Stul.  Zij zal info geven over de bekkenbodemspieren in de zwangerschap, tijdens de bevalling en over het nut van postnatale kinesitherapie.

Afspraken bij Eva Stul kan u maken via het secretariaat gynaecologie: tel 014 71 28 88.

09-07-2018

Vrouw

Naar de Gynaecoloog

Moeder en kind

Zwangerschap?

Kind

Kind